Comeos Office

comeos

 

Renovation of COMEOS office (Belgian trade register)

The concept was dictated by an ecological redesign  by favouring pleasant and bright working spaces. The plant façade that wraps up the building and a new garden create the spirit of the project. The meeting rooms and customer areas are convivial, cosy and practical. Wood is the main element of the project. Alcoves allow to re-partition the spaces to offer more privacy to the staff. The materials, fabrics and furniture are chosen in a «Green» dynamic, back to the sources and the beautiful natural materials.

Xirius Office

Offices of lawyers in Brussels

moodboard def

‘OPEN-SPACE’, A SPATIAL PHILOSOPHY

The project is organized on the principe of “open-space”  promoting the values of exchange, team spirit and cohesion specific to the Xirius Lawyers’ Association. It also integrates more intimate spaces (meetings, bubbles, etc.) so that everyone is in an optimal working environment.

A PERFECT BALANCE

Aesthetic quality and know-how are honored with a selection of vintage (Jules Wabbes, Charles Eames, Arne Jacobsen)  and design (Tom Dixon, Muuto, Hay ..)  furniture.  The working tables, produced by Alki, bring coherence to the entire project and allow to ideally arrange the workspaces thanks to movable leather dividers which promptly break off the natural oak worktops.

Notté favored noble and timeless materials, combined with a palette of warm and elegant color palette (Ressource Peintures). A perfect balance in the field of law!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Studio CN

studio de koninck VERTICAL

Louis Herman de Koninck House Uccle – 300 m2

MODERNISM AND RATIONALIST

Caroline Notté’s studio and flagship gallery are located in an iconic Bauhaus house in Brussels, built in 1924 by Louis Herman de Koninck.

This spirit of innovation, creativity and audacity continues today to animate the place and remains a permanent source of inspiration for Notté.

The gallery features an exclusive collection of  vintage furniture,  lighting, objets d’art and design.

LINKS

Fort Jaco Village

Cubex

PRESS

 

Studio 202

It is in an former loft, located behind the famous Studio 202, that Caroline Notté is setting up her first in 2005. Already at the time, Notté’s wish was to create an unconventional professional space, mission accomplished !

In order to accentuate the industrial style of the place while preserving  its artistic and creative universe, all the pipes were painted in bright orange to give a contrast with the raw building materials. Spheres were placed behind the street window on which keywords reflecting Caroline’s universe. What a great way to attract visitor’s curiosity.  The furniture was entirely custom-designed with OSB panels r to bring  coherence and highlight some beautiful vintage furniture pieces signed by Frank O. Gehry, Charlotte Perriand, Charles & Ray Eames, … This loft is a cocoon and arty space, conductive  to exchange and creation.

 

Elle déco

elle deco C2 office 2014

Agency Degroof Petercam

Agency Petercam Place Gudule (2005)

Spatial layout of the VIP offices for the Petercam bank, Place Gudule in Brussels.All the meeting rooms, the reception, the VIP rooms and the common areas have been completely refurbished in a comforting and stimulating spirit.

The aim of the project was to give a real identity to these spaces and at the same time to offer to the client a comfortable, reassuring and visionary vision. To this end, the selection of furniture and works of art is forward-looking.

 

SPACE HARMONIZATION

The main philosophy is focused on a coherent spirit and space harmonization. The customer must feel welcomed in a warming space

All the furnitures have been chosen contemporary and warm to enhance the feeling of well being.

Caroline Notté has favored noble, timeless and warm materials, textures and finishing coupled with a warm and elegant color palette. The perfect balance with a dash of daring for this private bank.

 

Coworking space Kapaza

Kapaza Office (2010)

MB

 

“THIS IS NOT AN OFFICE !”

Based on team spirit and conviviality values, Caroline Notté suggested an original office layout designed as open-space for the Kapaza company. The 300m² set is punctuated  by space that integrates themed meeting room such as video game, sport, … The working space becomes a symbol of sharing and a place of living.

More intimate space called « bubbles » punctuate the plateau in order to encourage exchanges between colleagues. Custom fitting is realised in fairly simple and playful materials, which are associated with vintage elements.  A cool and trendy universe that perfectly fit the company philosophy workstyle : working in a relaxed atmosphere !

CITY : BRUSSELS

SPACE : 300 M2

 

 

 

Foyer Agency

Foyer Luxembourg (2003)

MB

 

The project is characterized by the development of VIP spaces  – from architecture to finishing- with the purpose to bring a strong identity and consistency in particular with the choice of noble materials. The project plunges us into a timeless universe stressed out by the refinement and elegance, a « chic » atmosphere counterbalanced by contemporary and colourful pieces of art signed by Marie-Noelle de la Poype, Yves Ullens, etc.). These ones bring warmth into the space.
VIP spaces are therefore defined as “private lounges” laid out in a cozy and reassuring atmosphere, adapted to the clientele.

CITY : LUXEMBOURG

SPACE : 1000M2

 

LINKS

Foyer

Mobilier vitra

Sculptures by Marie-Noelle de la Poype

Photographies by Yves Ullens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seminar Hall Dubaï

Seminar Hall Dubaï (2005)

MB

This project is made in collaboration with MBO studio takes its formal inspiration form the skeleton of a whale and is translated by a progressive gesture designed like a back bone  that evolves and adapts according to the orientation of the sun to protect itself. The organic structure made in Corian works as «mocharabieh » across which the natural light is filtered and varies during the day.

The seminar room opens like a huge « mouth » toward the sea, ending with a strong gesture confronted with a powerful view !

 

 

LINK

MBO

Club Med Agency

The Club Med Agency (2005)

MB

Started at the entrance, a blue wave gives the tone !

A strong organic gesture that formally translate «the « emotional positive vibe » experienced while booking a trip to wonderful destinations.

The blue selected, deep and bright,  pays tribute to the famous ultramarine blue of Yves Klein’s work and Frank Gehry architect.

 

Work made in collaboration with Catleen le Hardy, interior designer.

CITY : BRUSSELS

SPACE : 500M²

LINKS

Catleen le Hardy

Yves Klein

Club Med